PCRR Hilberdink

[update XXIII; 31 maart 2021]

In verband met de ingestelde  'avondklok' is het PCRR HILBERDINK op maandag & donderdag geopend tot 21.30 uur.

[update XXI; 18 januari 2021]

Fysiotherapie (PCRR Hilberdink)

Het PCRR Hilberdink blijft open voor fysiotherapie! Fysiotherapie valt onder de zorg en gaat ‘gewoon’ door.

De fysiotherapie die in het PCRR Hilberdink gegeven wordt, wordt gekenmerkt door het zogenaamde ‘hands – off –beleid’. Dat wil zeggen dat in het PCRR Hilberdink mensen nagenoeg uitsluitend behandeld worden door middel van oefentherapie en voorlichting/ advies. Zogenaamde ‘hands – on’ behandelingen (denk bijvoorbeeld aan massage, manuele therapie, dry needling) komen bij ons nauwelijks aan bod. Hierdoor zijn wij uitstekend in staat afstand te bewaren tot onze patiënten en wordt het risico op besmetting fors gereduceerd.

Het zwembad blijft geopend voor patiënten, die in behandeling zijn bij één van onze fysiotherapeuten. Het gaat hier immers om ‘zorg’ in aansluiting op de oefentherapeutische behandelingen in de oefenzaal. Houdt u er nogmaals rekening mee dat het absoluut niet is toegestaan langer dan 30 minuten in de zwembadruimte te zijn.

Sporten en recreatief zwemmen (CASA Hilberdink)

De groepsgewijze sportlessen en het (recreatieve) zwemmen zijn tot dinsdag 9 februari 2021 niet mogelijk. De lopende abonnementen zullen worden opgeschort. Wij beseffen dat dit een harde boodschap is, vooral omdat het sporten en zwemmen belangrijk is voor uw gezondheid. Indien er redenen zijn voor oefenen onder fysiotherapeutische begeleiding, dan kunt u zich aanmelden voor fysiotherapie. Het gebruik van het zwembad na afloop van de fysiotherapie is (onder voorwaarden) kosteloos.

 

Voor een foto-impressie van de Coronamaatregelen klik HIER

Onderstaande maatregelen en protocollen blijven onverminderd van kracht.

Voor de uitvoering van alle hoofdactiviteiten gelden helaas nog steeds aangepaste regels om de kans op besmetting met het Coronavirus zo klein mogelijk te houden. We doen een groot beroep op u om deze regels strikt te volgen: de regels zijn in onderstaand protocol opgenomen:

Protocol algemene regels

        Preventieplan

 • Bij binnenkomst wast u eerst uw handen met water en zeep in het heren- of damestoilet. Was - instructie hangt boven de wastafels;
 • Tussen het heren- en damestoilet staat desinfecterende handgel: u bent verplicht hier gebruik van te maken;
 • In de oefenzaal liggen vinyl handschoentjes: hiervan kunt u desgewenst gebruik maken;
 • In de oefenzalen staan sproeiflacons met desinfecterende vloeistof. U bent verplicht na gebruik van een apparaat de handvatten hiermee te reinigen met behulp van speciale microvezel doekjes;
 • U bewaart een afstand van ongeveer 1,5 meter van andere mensen;
 • De therapie zal worden aangepast, waarbij voldoende veilige ruimte onderling bewaard wordt;
 • De toiletten, kleedkamers en deurkrukken worden meermalen per dag gereinigd;
 • Verder gelden strikte algemene hygiëne-maatregelen (was uw handen vaak en grondig, geen fysiek contact zoals handen schudden, niet met uw handen aan uw gezicht komen, etc.)

 

        Looproutes

        In het PCRR zijn op de grond looproutes in BLAUW en ROOD aangegeven. Algemeen geldt dat ‘binnenkomende’ mensen de RODE route volgen en ‘uitgaande’ mensen de BLAUWE route. Op de RODE route staan op      bepaalde plekken waarschuwingpaaltjes opgesteld met de melding dat men moet wachten op eventuele tegenliggers (BLAUWE route). In de gang, waar het niet mogelijk is om 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren zijn transparante kunststofgordijnen geplaatst, om het besmettingsrisico te minimaliseren. Bij de balie zijn plexiglas - schermen geplaatst.

Ziek?

        Mocht u één of meer van de ziekteverschijnselen hebben zoals verkoudheid, regelmatig hoesten, niezen, kuchen, keelpijn of koorts, dan vragen wij u met klem thuis te blijven. Onze fysiotherapeuten zullen bij twijfel genoodzaakt zijn u weer naar huis te sturen. Onder het voltallige personeel houden wij natuurlijk dezelfde strikte (gedrags)regels aan.

Fysiotherapie

De fysio- /oefentherapie in de oefenzalen zal worden aangepast om te kunnen voldoen aan de eisen van de “anderhalve - meter - samenleving”. Enkele voorbeelden van de aanpassingen zijn:

 • De patiënten zorgen er voor dat zij op de afgesproken tijd aanwezig te zijn in de oefenzaal: niet later, maar zeker niet eerder!
 • De maximale tijd die men mag doorbrengen in de oefenzaal is 45 minuten
 • Op vaste tijdstippen worden circuit - trainingen gegeven voor kleine groepen (maximaal 4 personen)
 • Klein oefenmateriaal wordt door de gebruiker zelf gedesinfecteerd
 • De fitness - apparaten, die niet gebruikt kunnen worden, worden gemarkeerd met een rood kruis. Deze rode kruizen zijn gemakkelijk verplaatsbaar, dus de te gebruiken apparaten worden op aangeven van de fysiotherapeut frequent gewisseld.

Uitbreiding

Om te voldoen aan de eisen gesteld aan de “anderhalve - meter - samenleving”  hebben we op de eerste verdieping een extra oefenzaal en twee behandel-, c.q. spreekkamers ingericht.

Gebruik MONDKAPJES:

 • Het PCRR is geen ‘publiek toegankelijke ruimte’, derhalve is het dragen van gezichtsbescherming (mondkapje, face – shield, bril) formeel niet verplicht
 • Voor de patienten geldt het dringende advies dat men in de looproutes en in de kleedkamer gezichtsbescherming draagt. In de wachtruimte (wanneer men heeft plaatsgenomen) en in de oefenzalen is gezichtsbescherming niet verplicht.
 • In het PCRR is afgesproken dat de medewerkers wel gezichtsbescherming dragen. Het is aan de medewerker zelf te besluiten of men een medisch mondmasker (type 2R), een transparant mondkapje of een face – shield draagt.
 • Wanneer de therapeut binnen de anderhalve meter moet werken (onderzoek, steun bij balansproblemen), dan laat hij de patiënt een formulier ondertekenen en draagt hij bij voorkeur ook handschoenen.

Voor een uitgebreide  toelichting klik HIER

Wij hopen van harte dat de situatie rondom het Coronavirus zich positief ontwikkelt en we op korte termijn weer alle activiteiten op de voor ons normale manier kunnen aanbieden. Het naleven van de regels binnen en buiten het PCRR Hilberdink, en dan met name afstand van ekaar houden en regelmatig handen wassen, geeft de grootste kans op terugkeer naar 'normaal'. Samen zijn we hiervoor verantwoordelijk.

Team PCRR HILBERDINK

View the embedded image gallery online at:
https://www.pcrr.nl/nieuws#sigProId53a2f3a5ab

Hoe ‘op de fiets naar Peize’ veranderde in ‘op de fiets de Mont Ventoux op’.

 

Ger Been, 35 jaar oud, kreeg in 2014 de diagnose MS. Na een ziekenhuis opname en een revalidatie in Beatrixoord bemerkte Ger dat bewegen goed voor hem was. Hij was nooit een fanatieke sporter geweest, maar hij kreeg lol in het sporten en vooral het fietsen.

Na het revalidatieproces in het Beatrixoord bleef hij bewegen en met zijn fysiotherapeut Herman maakte hij een trainingsprogramma. Zijn doelstelling was: ‘op de fiets naar mijn moeder in Peize’. Twee keer per week was Ger te vinden bij Paramedisch Centrum Hilberdink en al gauw stelde hij zijn doelstelling bij: Klimmen voor MS. Oftewel: “de Mont Ventoux beklimmen!”. 

Ger heeft in 2018 en 2019 deze kale berg al beklommen en is in volop in training voor de editie van 2020. Hij noemt zichzelf fit en heeft een goede balans gevonden tussen kort en explosief trainen en rusten. Tijdens de vele toertochten die hij fietst in het tenue van Klimmen tegen MS wordt hij regelmatig aangesproken. “Mensen vragen of ik  iemand ken met de ziekte MS en zijn verbaasd als ik antwoord dat ik zelf MS heb”.

Ger is iemand met MS die baat heeft bij inspanning en uitdraagt dat niet iedere MS patiënt in een rolstoel zit.

 

Je kan Ger sponsoren via deze link of kom met hem in beweging en schrijf je ook in bij zijn team voor Klimmen tegen MS

https://www.fysiotherapiewetenschap.com/nieuws/220/uitzending-tros-radar-over-copd-onderzoek

 

Op maandagavond 17 februari zal AVRO TROS in het televisieprogramma Radar aandacht besteden aan de onderzoeksresultaten van het onderzoek van de Vereniging Fysiotherapie & Wetenschap.
Van het onderzoek "Effecten van de frequentiereductie van langdurige fysiotherapeutische revalidatie bij ernstig COPD: een niet-gerandomiseerde multicenter effectstudie" zullen de resultaten van het gehele jaar 2019 bekend gemaakt en besproken worden.     
 
Drs. DM Keesenberg

hoofdonderzoeker

Er is een duidelijk overzicht van de vergoedingen voor fysiotherapie in 2020 te vinden op Zorgwijzer:

https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/fysiotherapie.

Op deze site vindt u de vergoedingen vanuit de basisverzekering (zie ook “lijst chronische aandoeningen” via de link https://zorgvergoeding.com/page/86/chronische-lijst-van-aandoeningen) en een overzicht van de vergoedingen vanuit de aanvullende verzekeringen met de bijbehorende premies.

Als u er niet uitkomt, kunt u ook uw vraag voorleggen bij een van onze medewerkers.

 

Loading…

Wij beschikken over ruime oefenzalen, een verwarmd zwembad en een infrarood-sauna

U oefent onder deskundige begeleiding van gespecialiseerde fysiotherapeuten

Wij bieden effectieve oefentherapeutische programma's

De wachtruimte

U bent altijd van harte welkom bij PCRR Hilberdink

Oefenmateriaal

 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5