PCRR Hilberdink

Zoals u ongetwijfeld weet, zijn de gasprijzen ongekend hoog. Voor ons is het niet meer mogelijk het zwembad te exploiteren, zoals we gewend waren. In eerste instantie hebben we de temperatuur van het zwemwater verlaagd, maar dit zet 'te weinig zoden aan de dijk'. Om deze reden zullen we per 1 januari 2023 een aangepast rooster gaan draaien voor het zwembad. Binnen de gebruikelijke openingstijden van het PCRR [zie : Openingstijden (pcrr.nl)] is het zwembad geopend op de volgende dagen en tijden:

 

Dag Openingstijden
Maandag 08.00 uur - 21.00 uur
Dinsdag 10.00 uur - 14.30 uur
Woensdag 10.00 uur - 14.30 uur
Donderdag 08.00 uur - 21.00 uur
Vrijdag 10.00 uur - 14.30 uur
   

Wij zullen in de eerste maanden van 2023 goed evalueren wat het aangepaste zwemrooster ons oplevert en dan een besluit nemen of we de noodmaatregel kunnen op heffen of, in het ergste geval, het zwembad tijdelijk moeten sluiten. In dit kader doe ik een zeer dringend verzoek aan u om kort gebruik te maken van de douches. De separate heren- en damesdouches hebben we al tijdelijk afgesloten.

Ik reken op uw begrip bij deze onaangename maatregelen en hoop vurig dat we de maatregelen zo snel mogelijk kunnen laten vervallen.

Met vriendelijke groet,

Wim Hilberdink 

Op de site van de Europese vereniging ter bestrijding van reumatische aandoeningen (EULAR: European Leaque Against Rheumatism) staat waardevolle informatie over het immense belang van vaccinatie als bescherming tegen het Coronavirus. Ook worden diverse vragen beantwoord specifiek gericht op mensen met een reumatische aandoeningen zoals reumatoide artritis (gewrichtsreuma), (axiale) spondyloartritis (ziekte van Bechterew), artrose, SLE, polymyositis, chronisch pijn, et cetera. De site is wel in het Engels.

Zie: 

EULAR | EULAR Sars Cov 2 vaccination rmd patients

Vanzelfsprekend overlegt u met uw huisarts of reumatoloog als u zich laat vaccineren.

In juli 2022 heeft Sharon Wennink de masteropleiding Neurorevalidatie en Innovatie aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN) afgerond. Tijdens haar afstuderen heeft zij een eerstelijns interdisciplinaire revalidatietraject ontwikkeld en opgezet voor patiënten die een CVA1  hebben doorgemaakt. Het doel van dit revalidatietraject is patiënten zo snel mogelijk terug te laten keren naar hun eigen vertrouwde woonomgeving om daar verder te revalideren. Sharon heeft dit traject uitgevoerd in een pilotstudie en de resultaten verwerkt in haar masterthesis. De ervaringen van de deelnemende patiënten, de medisch specialisten en zorgverleners waren zeer positief. Met dit revalidatietraject heeft Sharon laten zien dat revalideren in de thuissituatie met ondersteuning van een ervaren en toegewijd team mogelijk is!

In samenwerking met Ergotherapie Haren, Previtas (diëtetiek), Logopedie Centrum Groningen en Piece of Mind (psychologie), zal het PCRR dit revalidatietraject blijven aanbieden.

1. CVA: Cerebro Vasculair Accident. Een ongeluk (accident) in de bloedvaten (vasculair) van de hersenen (cerebro).

Het PCRR Hilberdink heeft maar liefst 6 luchtreinigingsapparaten aangeschaft voor de drie oefenzalen, de spreekkamers en de wachtruimte. Naast een zeer aanzienlijke vermindering van het aantal potentiele virusdeeltjes, zorgen de luchtreinigers sowieso voor een spectaculaire daling van het aantal (fijn)stofdeeltjes binnen ons centrum, hetgeen vooral voor onze COPD - patienten een (letterlijke) verademing zal zijn.

Achtergrond1:

Door voortschrijdend inzicht wordt het duidelijk dat het proces van luchtreiniging in de strijd tegen de verspreiding van het Coronavirus zeer effectief is. De luchtreinigingsapparaten beschikken over een zogenaamd HEPA - filter met klasse H13, resp. H14. Een H13 of H14 filter wordt meestal aangeraden bij aanschaf van stofafzuiging met HEPA filter en dit is ook wat Euromate aanbiedt in haar oplossingen. Deze classificatie wijst op een filtratie van respectievelijk 99,75% en 99,97%, dus alle stofdeeltjes groter dan 0,1 micrometer (µm) worden tegengehouden.

Kan een HEPA luchtreiniger het corona-virus (SARS-CoC-2) uit de lucht filteren?

Corona virus deeltjes zullen altijd omgeven zijn door een cocon van ademvloeistof (aerosolen). De totale diameter van deze aerosolen inclusief het virus deeltje is afhankelijk van de luchtvochtigheid maar kan niet kleiner zijn dan de dimensie van corona virus deeltjes. Deze hebben een afmeting van 0.12 pm. Hier zit dan nog een aerosolvloeistof omheen. Op basis van de filterefficiëntie en de aerosolafmetingen die mogelijk het corona virus bevatten, wordt geconcludeerd dat een HEPA H13 dit virus zal afvangen. Daarmee wordt de aerosol concentratie die mogelijk het virus bevat in een ruimte gedurende de werking van het systeem verlaagd.

1 https://luchtreiniging.reco.eu/nl/nieuws/waarom-luchtreiniging-belangrijk/  

 

 

 

Loading…

Wij beschikken over ruime oefenzalen, een verwarmd zwembad en een infrarood-sauna

U oefent onder deskundige begeleiding van gespecialiseerde fysiotherapeuten

Wij bieden effectieve oefentherapeutische programma's

De wachtruimte

U bent altijd van harte welkom bij PCRR Hilberdink

Oefenmateriaal

  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5