PCRR Hilberdink

In juli 2022 heeft Sharon Wennink de masteropleiding Neurorevalidatie en Innovatie aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN) afgerond. Tijdens haar afstuderen heeft zij een eerstelijns interdisciplinaire revalidatietraject ontwikkeld en opgezet voor patiënten die een CVA1  hebben doorgemaakt. Het doel van dit revalidatietraject is patiënten zo snel mogelijk terug te laten keren naar hun eigen vertrouwde woonomgeving om daar verder te revalideren. Sharon heeft dit traject uitgevoerd in een pilotstudie en de resultaten verwerkt in haar masterthesis. De ervaringen van de deelnemende patiënten, de medisch specialisten en zorgverleners waren zeer positief. Met dit revalidatietraject heeft Sharon laten zien dat revalideren in de thuissituatie met ondersteuning van een ervaren en toegewijd team mogelijk is!

In samenwerking met Ergotherapie Haren, Previtas (diëtetiek), Logopedie Centrum Groningen en Piece of Mind (psychologie), zal het PCRR dit revalidatietraject blijven aanbieden.

1. CVA: Cerebro Vasculair Accident. Een ongeluk (accident) in de bloedvaten (vasculair) van de hersenen (cerebro).

Het PCRR Hilberdink heeft maar liefst 6 luchtreinigingsapparaten aangeschaft voor de drie oefenzalen, de spreekkamers en de wachtruimte. Naast een zeer aanzienlijke vermindering van het aantal potentiele virusdeeltjes, zorgen de luchtreinigers sowieso voor een spectaculaire daling van het aantal (fijn)stofdeeltjes binnen ons centrum, hetgeen vooral voor onze COPD - patienten een (letterlijke) verademing zal zijn.

Achtergrond1:

Door voortschrijdend inzicht wordt het duidelijk dat het proces van luchtreiniging in de strijd tegen de verspreiding van het Coronavirus zeer effectief is. De luchtreinigingsapparaten beschikken over een zogenaamd HEPA - filter met klasse H13, resp. H14. Een H13 of H14 filter wordt meestal aangeraden bij aanschaf van stofafzuiging met HEPA filter en dit is ook wat Euromate aanbiedt in haar oplossingen. Deze classificatie wijst op een filtratie van respectievelijk 99,75% en 99,97%, dus alle stofdeeltjes groter dan 0,1 micrometer (µm) worden tegengehouden.

Kan een HEPA luchtreiniger het corona-virus (SARS-CoC-2) uit de lucht filteren?

Corona virus deeltjes zullen altijd omgeven zijn door een cocon van ademvloeistof (aerosolen). De totale diameter van deze aerosolen inclusief het virus deeltje is afhankelijk van de luchtvochtigheid maar kan niet kleiner zijn dan de dimensie van corona virus deeltjes. Deze hebben een afmeting van 0.12 pm. Hier zit dan nog een aerosolvloeistof omheen. Op basis van de filterefficiëntie en de aerosolafmetingen die mogelijk het corona virus bevatten, wordt geconcludeerd dat een HEPA H13 dit virus zal afvangen. Daarmee wordt de aerosol concentratie die mogelijk het virus bevat in een ruimte gedurende de werking van het systeem verlaagd.

1 https://luchtreiniging.reco.eu/nl/nieuws/waarom-luchtreiniging-belangrijk/  

 

 

 

Op de site van de Europese vereniging ter bestrijding van reumatische aandoeningen (EULAR: European Leaque Against Rheumatism) staat waardevolle informatie over het immense belang van vaccinatie als bescherming tegen het Coronavirus. Ook worden diverse vragen beantwoord specifiek gericht op mensen met een reumatische aandoeningen zoals reumatoide artritis (gewrichtsreuma), (axiale) spondyloartritis (ziekte van Bechterew), artrose, SLE, polymyositis, chronisch pijn, et cetera. De site is wel in het Engels.

Zie: 

EULAR | EULAR Sars Cov 2 vaccination rmd patients

Vanzelfsprekend overlegt u met uw huisarts of reumatoloog als u zich laat vaccineren.

[update XXVII; 20 december 2021]

Naar aanleiding van de persconferentie van 18 december jl. willen wij u graag informeren over het volgende:

Fysio- & oefentherapie gaat gewoon door!

De sport- en zwemmogelijkheden (via 10-kaart, resp. maandkaart) zijn tot en met 14 januari 2022 in ieder geval niet mogelijk. Wel bieden wij u kostenloos een alternatief aan: klik hier.

Ondanks wederom deze moeilijke tijden, wensen wij u Fijne Feestdagen en een goed 2022 toe!

Met vriendelijke groet, mede namens alle medewerkers van PCRR Hilberdink,

Wim & Hedi Hilberdink

Tot slot: wees respectvol en geduldig naar elkaar!

 

PS voor overige regels met betrekking tot Corona verwijzen wij u naar onderstaand bericht.

Loading…

Wij beschikken over ruime oefenzalen, een verwarmd zwembad en een infrarood-sauna

U oefent onder deskundige begeleiding van gespecialiseerde fysiotherapeuten

Wij bieden effectieve oefentherapeutische programma's

De wachtruimte

U bent altijd van harte welkom bij PCRR Hilberdink

Oefenmateriaal

  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5