PCRR Hilberdink

Wat is niet anders in 2019?

Ook in 2019 bent u natuurlijk van harte welkom bij het PCRR Hilberdink! Wij bieden al ruim 35 jaar zorg voor zowel chronisch zieken als mensen met ‘alledaagse klachten’. Naast 13 gespecialiseerde fysiotherapeuten zijn er ook diëtisten, GZ - psychologen en ergotherapeuten aanwezig.

Zoals gebruikelijk mogen alle cliënten, die een fysiotherapeutisch behandeltraject of een ‘medisch specialistisch revalidatietraject’ via BeLife & PCRR volgen, ook in 2019 weer GRATIS gebruik maken van ons extra verwarmde zwembad!

Wat is wel anders in 2019?

COPD

Per 1 januari 2019 verandert de vergoeding voor fysiotherapie voor mensen met COPD. Voorheen was u vanaf de 21e behandeling onbeperkt verzekerd voor fysiotherapie indien u COPD GOLD II, III of IV had en fysiotherapie medisch noodzakelijk was. Per 2019 wordt fysiotherapie bij COPD meteen vanaf de eerste behandeling vergoed uit de basisverzekering, waarbij er een indeling wordt gemaakt op basis van ziektelast. Hierbij is er echter wel een maximum gesteld aan het aantal behandelingen. Meer informatie over de indeling en de vergoedingen kunt u navragen bij uw fysiotherapeut.

De Friesland Zorgverzekeraar (DFZ)

Per 2019 heeft De Friesland Zorgverzekeraar (DFZ) de “3 - sterren” overeenkomst van het PCRR Hilberdink na 9 jaren omgezet naar een “Standaardovereenkomst”. DFZ is namelijk als enige zorgverzekeraar van mening dat het PCRR u te lang behandelt en ‘straft’ het PCRR met een korting van 13% (!) op het behandeltarief. We zien ons hierdoor genoodzaakt uw behandelduur per sessie te verkorten. U kunt uw fysiotherapeut vragen wat de consequenties van deze maatregel voor uw behandeling zijn.

Zorgkiezer

Het KNGF heeft voor u een overzicht gemaakt van de beste zorgpolissen voor fysiotherapie in 2019. U kunt dit overzicht hier  vinden.

De FysioPraxis is het vakblad voor de fysiotherapeut en wordt maandelijks uitgegeven. De laatste uitgave van de FysioPraxis (november 2018) heeft als thema 'reumatoïde artritis (RA)'. In dit nummer is er volop aandacht voor de wijze waarop het PCRR HILBERDINK mensen met RA begeleidt. Ook wordt de interdiscipinaire samenwerking beschreven tussen het PCRR HILBERDINK en BeLife Zorg. Onze collega's Bas Hilberdink en Stéphanie van de Kamp - Werkman zijn uitvoerig geinterviewd over onze visie. Via onderstaande link heeft u online toegang tot dit nummer.

Wij wensen u veel leesplezier toe!

https://issuu.com/kngfdefysiotherapeut/docs/fysiopraxis9_november2018-def

 

EULAR2018 Logo 300x196EULAR staat voor European League Against Rheumatism (vrij vertaald: 'Europese vereniging ter bestrijding van reuma'). Een keer per jaar vindt het EULAR congres plaats. Tijdens dit congres wisselen wetenschappers, reumatologen, health professionals (fysiotherapeuten, verpleegkundigen, ergotherapeuten, psychologen) & patienten de nieuwste inzichten en ontwikkelingen met elkaar uit over de bestrijding en behandeling van diverse vormen van reuma. Dit jaar vond het congres plaats in Amsterdam van 13 tot 16 juni 2018.

Elk jaar gaan er minimaal twee fysiotherapeuten naar het EULAR congres; dit jaar viel de eer te beurt aan Herman Spijkerman, Wim Hilberdink en Bas Hilberdink. Bas mocht ook dit jaar weer een poster presenteren over zijn onderzoek in het kader van zijn promotietraject bij het Leids Universitair Medisch Centrum. Als afgestudeerd Gezondheidspsycholoog (MSc) gaat zijn onderzoek over het ontwikkelen van voorlichtingmodules om mensen met axiale spondyloartritis (voorheen ziekte van Bechterew) voldoende te laten bewegen / oefenen.

Het PCRR is er trots op dat Bas zijn werk heeft mogen presenteren op de EULAR!

 

 

BH EULAR 2018

Op vrijdag 28 september 2018 vond het traditionele jaarcongres plaats van de Nederlandse Vereniging voor Reumatologie ( ww.nvr.nl; NVR Najaarsdagen 2018 ). In het kader van zijn promotietraject bij het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) heeft onze collega Bas Hilberdink, fysiotherapeut en gezondheidspsycholoog Msc., de prijs gewonnen voor de beste poster. Niet alleen de vorm en inhoud van de poster, maar vooral de heldere wijze van presenteren was voor de jury de aanleiding om unaniem Bas als winnaar aan te wijzen.

Citaat jury:”Op alle fronten stak hij er met kop en schouders bovenuit…”

Het PCRR Hilberdink is erg trots op Bas Hilberdink!

Foto BH1 Foto BH2

Op dinsdag 29 mei 2018 vindt in het PCRR de cursus over COPD plaats. De cursus bestaat uit één avond en is een belangrijk onderdeel van het behandelprogramma.

Tijdens de voorlichting worden onder andere onderwerpen als het beloop van COPD, het gebruik van medicatie en COPD in relatie tot voeding besproken. Het programma voor deze avond ziet er als volgt uit:

19.00 – 19.05 uur Opening

Wim Hilberdink,

fysiotherapeut, mede-eigenaar PCRR Hilberdink

19.05 – 19.35 uur Wat is COPD

Henk Kramer,

longarts Martini Ziekenhuis Groningen

19.35 – 20.00 uur COPD en Medicijnen

Titia Klemmeier / Josien Bleeker,

long - verpleegkundigen Martini Ziekenhuis Groningen

20.00 – 20.25 uur COPD en Bewegen

Renate Albers / Stephanie van de Kamp - Werkman,

fysiotherapeuten PCRR Hilberdink

20.25 – 20.45 uur Pauze  
20.45 – 21.10 uur Omgaan met COPD

dr. Alex Knipping,

klinisch neuropsycholoog

21.10 – 21.35 uur COPD en Voeding

Martine Bos / Margriet de Vries,

diëtisten

21.35 – 21.40 uur Sluiting  

Wilt u zich aanmelden voor deze cursusavond? Vraag naar de aanmeldingsbrief bij uw fysiotherapeut.

Loading…

Wij beschikken over ruime oefenzalen, een verwarmd zwembad en een infrarood-sauna

U oefent onder deskundige begeleiding van gespecialiseerde fysiotherapeuten

Wij bieden effectieve oefentherapeutische programma's

De wachtruimte

U bent altijd van harte welkom bij PCRR Hilberdink

Oefenmateriaal

  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5