PCRR Hilberdink

 [update IX; 27 maart 2020]

NOTA BENE: HET PCRR HILBERDINK IS PER 24 MAART 2020 TOT NADER ORDER GESLOTEN

 

Door een veranderd beleid van onder andere het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft het PCRR Hilberdink besloten vanaf dinsdag 24 maart 2020 haar deuren te sluiten tot nader order. Dit houdt in dat alle geplande fysieke afspraken vanaf dinsdag 24 maart 2020 per direct geannuleerd zijn.

Tot op heden was het PCRR Hilberdink geopend in lijn met de adviezen van het RIVM. Onze commerciële sport- en zwemafdeling hadden wij 15 maart jl. al gesloten. De gezondheid van onze cliënten gaat ons aan het hart: het was én is een moeilijke beslissing een keus te maken tussen het streven naar gezondheidswinst door begeleid oefenen en tegelijkertijd het risico van besmetting te minimaliseren.

Wij begrijpen dat fysiotherapeutische begeleiding voor velen cruciaal is. Wij zullen dan ook ons uiterste best doen om dit te blijven aanbieden in een andere vorm. Wij zetten als praktijk volledig in op videobellen (zie voetnoot 1) en telefonische consultatie om u nog de nodige zorg te kunnen bieden.

Het advies is om zo min mogelijk de deur uit te gaan. Prof. dr. Erik Scherder (hoogleraar neuropsychologie, bekend van TV) waarschuwt dat u het 'thuis zitten' niet te letterlijk moet gaan nemen. Stilzitten verslechtert namelijk uw weerstand. Door intensieve beweging (is beweging waar u sneller van gaat ademen) neemt het aantal t-cellen en nk-cellen toe; die cellen pakken virussen aan. Daarnaast helpt de juiste beweging ook om beter in uw vel te zitten, ondanks alle onzekerheid, negatieve nieuwsberichten en verminderd sociaal contact. U maakt onder andere de neurotransmitter dopamine aan, wat voor een goed gevoel zorgt (zie voetnoot 2). Daarom is het juist nú belangrijk om goed te (blijven) bewegen. Onze fysiotherapeuten kunnen u bij uitstek adviseren over welke beweging en oefeningen voor u belangrijk zijn. Wellicht had u al eens oefeningen van uw fysiotherapeut gekregen, maar deze nieuwe situatie vraagt bij veel mensen om een nieuw beweeg- en oefenadvies.

Vanaf 23 maart 2020 worden de behandelingen via de telefoon gegeven middels video-/beeldbellen. Heeft u geen voorkeur voor videobellen, dan kunt u ook met ons afspreken voor 'gewoon' bellen; voor velen van u is dat wel zo gemakkelijk. Wij zullen dan met u meedenken hoe u tóch aan uw beweging komt. Dit kan voor velen een 'stok achter de deur' zijn.

U kunt zich dus gewoon aanmelden voor een intake: dit gesprek plus eventuele vervolgstappen vinden via videobellen of telefonisch plaats.

Het PCRR Hilberdink blijft op werkdagen telefonisch bereikbaar van 10.30 tot 13.30 uur om uw vragen over deze huidige situatie te beantwoorden. Buiten deze aangepaste ‘openingstijden’ blijft het voor u mogelijk om een voicemailbericht voor ons achter te laten of per e-mail contact met ons op te nemen. Wij hopen op uw begrip.

Met vriendelijke groet,

mede namens alle medewerkers,

Wim Hilberdink & Hedi Hilberdink - Mebius

1. https://www.youtube.com/watch?v=sjaQ3gsZFm0.

2. https://www.ad.nl/binnenland/wetenschappers-drukken-ons-op-het-hart-nederlanders-blijf-in-beweging~a657189d/

 

NOTA BENE: FYSIOTHERAPIE GAAT DOOR

ONDER DE VOORWAARDEN, ZOALS HIERONDER BESCHREVEN. KLIK HIER VOOR BERICHT KNGF.

[update VII; 21 maart 2020]

Geachte heer, mevrouw,

Op de eerste plaats willen wij u wijzen op de site van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) [https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19] en de site van de GGD Groningen [https://ggd.groningen.nl/update-over-het-coronavirus/]. Op deze sites vindt u informatie over vele aspecten die samenhangen met het Coronavirus.

Naar aanleiding van de informatie van de Rijksoverheid op 15 maart 17.30 uur hebben wij ons preventieplan fors aangescherpt. Dit houdt in dat wanneer men bekend is met verkoudheidsklachten (met name snotneus, hoesten, niezen) en/of koorts of mogelijk in contact is geweest met een besmet persoon, wij hen met klem adviseren om zich af te melden voor behandeling in ons centrum.

Wij nemen de situatie zeer serieus. Daarom kent ons aangescherpte preventieplan de volgende maatregelen:

 • Bij binnenkomst gaat u eerst uw handen wassen met water en zeep in het heren- of damestoilet. Was - instructies hangen boven de wastafels
 • In de wachtruimte staat desinfecterende handgel: u bent verplicht hier gebruik van te maken;
 • Bij binnenkomst in de oefenzaal krijgt u vinyl handschoentjes, die u tijdens de therapie aanhoudt en pas bij vertrek weer uit doet;
 • In de oefenzalen staan sproeiflacons met desinfecterende vloeistof. U bent verplicht na gebruik van een apparaat de handvatten hiermee te reinigen met behulp van een stukje papier;
 • U bewaart een afstand van minimaal 1,5 meter van andere mensen;
 • De therapie zal worden aangepast, waarbij voldoende veilige ruimte onderling bewaard wordt;
 • De toiletten, kleedkamers en deurkrukken worden meermalen per dag gereinigd;
 • Verder gelden strikte algemene hygiëne-maatregelen (was uw handen vaak en grondig, geen fysiek contact zoals handen schudden, etc.)
 • Volg de instructies op van onze medewerkers!

 Wanneer u geen verkoudheidsklachten of koorts ervaart, bedenk dan dat het oefenen voor u zeer belangrijk is om in goede conditie te blijven. Wanneer u geen ziekteverschijnselen heeft, blijf dan oefenen of bewegen!

In lijn met het advies van de overheid sluiten we wel met onmiddelijke ingang onze sport- en zwemafdeling, zoals door CASA georganiseerd wordt. Het betreft hier vooralsnog de periode van 15 maart 2020 tot en met 5 april 2020. Uw abonnement wordt automatisch verlengd voor de duur van de sluiting.

Indien u het niet vertrouwt om ons centrum te bezoeken, dan kan uw behandeling ook plaatsvinden via videobellen. U heeft daarvoor een e-mail adres nodig. Wij kunnen u dan online persoonlijk beweeg- en oefenadviezen geven en uitleggen hoe u thuis deze oefeningen zelfstandig kan uitvoeren. Indien u dat wenst, dan kunt u dit aan ons doorgeven via mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.https://www.youtube.com/watch?v=sjaQ3gsZFm0

Wij verwachten u met deze informatie van dienst te zijn geweest en zijn vanzelfsprekend bereid uw eventuele vragen te beantwoorden. Zodra de situatie verandert en andere eisen stelt aan ons beleid, vermelden we dat op deze website.

Met vriendelijke groet,

mede namens alle medewerkers,

Wim Hilberdink & Hedi Hilberdink - Mebius

Hoe ‘op de fiets naar Peize’ veranderde in ‘op de fiets de Mont Ventoux op’.

 

Ger Been, 35 jaar oud, kreeg in 2014 de diagnose MS. Na een ziekenhuis opname en een revalidatie in Beatrixoord bemerkte Ger dat bewegen goed voor hem was. Hij was nooit een fanatieke sporter geweest, maar hij kreeg lol in het sporten en vooral het fietsen.

Na het revalidatieproces in het Beatrixoord bleef hij bewegen en met zijn fysiotherapeut Herman maakte hij een trainingsprogramma. Zijn doelstelling was: ‘op de fiets naar mijn moeder in Peize’. Twee keer per week was Ger te vinden bij Paramedisch Centrum Hilberdink en al gauw stelde hij zijn doelstelling bij: Klimmen voor MS. Oftewel: “de Mont Ventoux beklimmen!”. 

Ger heeft in 2018 en 2019 deze kale berg al beklommen en is in volop in training voor de editie van 2020. Hij noemt zichzelf fit en heeft een goede balans gevonden tussen kort en explosief trainen en rusten. Tijdens de vele toertochten die hij fietst in het tenue van Klimmen tegen MS wordt hij regelmatig aangesproken. “Mensen vragen of ik  iemand ken met de ziekte MS en zijn verbaasd als ik antwoord dat ik zelf MS heb”.

Ger is iemand met MS die baat heeft bij inspanning en uitdraagt dat niet iedere MS patiënt in een rolstoel zit.

 

Je kan Ger sponsoren via deze link of kom met hem in beweging en schrijf je ook in bij zijn team voor Klimmen tegen MS

https://www.fysiotherapiewetenschap.com/nieuws/220/uitzending-tros-radar-over-copd-onderzoek

 

Op maandagavond 17 februari zal AVRO TROS in het televisieprogramma Radar aandacht besteden aan de onderzoeksresultaten van het onderzoek van de Vereniging Fysiotherapie & Wetenschap.
Van het onderzoek "Effecten van de frequentiereductie van langdurige fysiotherapeutische revalidatie bij ernstig COPD: een niet-gerandomiseerde multicenter effectstudie" zullen de resultaten van het gehele jaar 2019 bekend gemaakt en besproken worden.     
 
Drs. DM Keesenberg

hoofdonderzoeker

Er is een duidelijk overzicht van de vergoedingen voor fysiotherapie in 2020 te vinden op Zorgwijzer:

https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/fysiotherapie.

Op deze site vindt u de vergoedingen vanuit de basisverzekering (zie ook “lijst chronische aandoeningen” via de link https://zorgvergoeding.com/page/86/chronische-lijst-van-aandoeningen) en een overzicht van de vergoedingen vanuit de aanvullende verzekeringen met de bijbehorende premies.

Als u er niet uitkomt, kunt u ook uw vraag voorleggen bij een van onze medewerkers.

Loading…

Wij beschikken over ruime oefenzalen, een verwarmd zwembad en een infrarood-sauna

U oefent onder deskundige begeleiding van gespecialiseerde fysiotherapeuten

Wij bieden effectieve oefentherapeutische programma's

De wachtruimte

U bent altijd van harte welkom bij PCRR Hilberdink

Oefenmateriaal

 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5