PCRR Hilberdink

Handtherapie

Kleine aandoeningen aan de vinger of hand kunnen verstrekkende gevolgen hebben op het functioneren van uw hand en arm. De dagelijkse activiteiten zoals het wassen, aankleden, een boterham smeren, een brief schrijven, een hand schudden of uw partner aanraken, kunnen verstoord raken, doordat de mechaniek en de sturing van de hand het laten afweten. Deze aandoeningen kunnen langzaam ontstaan (artrose; overbelasting) of plotseling (scherp letsel na een trauma door bijvoorbeeld een scherp mes in het afwas water). Vanwege de ingewikkelde anatomische structuren en fijne motorische functies vereisen handaandoeningen een gedegen aanpak, door een hiervoor gespecialiseerde handtherapeut.

Wat is een handtherapeut?

Een handtherapeut is een fysiotherapeut (of ergotherapeut), die zich gespecialiseerd heeft in de revalidatie van hand-, pols- en armaandoeningen. Naast oefeningen kan de handtherapeut u ook ondersteunende behandelingen geven, zoals het vervaardigen van orthesen (spalktherapie) of het tapen/aanmeten van verbandmiddelen (oedeemtherapie), littekenbehandeling en het geven van adviezen in het kader van bijvoorbeeld uw belasting - belastbaarheid niveau, werkplekanalyse enzovoort.

Wat kan de handtherapeut u bieden?

De handtherapeut kan het probleem aan uw hand, pols- en arm in kaart brengen, een optimaal behandelplan vaststellen en samen met u tot een behandelovereenkomst komen om de functie van uw hand te herstellen. Indien volledig herstel van de handfunctie niet haalbaar blijkt dan zal de handtherapeut u voor de maximaal te behalen handfunctie adviezen geven voor mogelijke of noodzakelijke aanpassingen en voorzieningen verstrekken. 

Onze collega Renate Albers heeft de opleiding tot handtherapeut in december 2019 afgerond en zij brengt haar opgedane kennis met enthousiasme in de praktijk.

 

Loading…

Wij beschikken over ruime oefenzalen, een verwarmd zwembad en een infrarood-sauna

U oefent onder deskundige begeleiding van gespecialiseerde fysiotherapeuten

Wij bieden effectieve oefentherapeutische programma's

De wachtruimte

U bent altijd van harte welkom bij PCRR Hilberdink

Oefenmateriaal

  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5