PCRR Hilberdink

Wetenschappelijk onderzoek

Het PCRR heeft 'evidence based practice' hoog in het vaandel staan. Mede om deze reden neemt het PCRR met regelmaat deel aan de uitvoering van wetenschappelijk onderzoek en is het PCRR betrokken bij de publicatie van wetenschappelijke artikelen, recenseren van vakliteratuur en de ontwikkeling van KNGF - richtlijnen.

Het meest recente voorbeeld van onze deelname aan wetenschappelijk onderzoek is het CHECK - onderzoek. CHECK staat voor Cohort Heup en Cohort Knie en is een langlopend onderzoek naar beginnende artrose in de heup en knie. Het onderzoek is gestart in 2001 en in december 2015 heeft het laatste 10de jaars-bezoek van de deelnemer plaatsgevonden. In totaal 1000 patiënten, verdeeld over 10 medische centra, doen mee aan dit onderzoek. Het PCRR is als enige eerstlijns fysiotherapiepraktijk gevraagd mee te werken aan dit onderzoek. Uitgebreide informatie is te vinden op de website van CHECK.

Meerdere fysiotherapeuten van het PCRR zijn hoofd- of co-auteur van wetenschappelijke publicaties, zoals onder andere voortgekomen uit het CHECK - onderzoek, of van de officiële KNGF Richtijnen (o.a. de artrose - en de gewrichtsreuma- richtlijn) en KNGF -Beweegstandaarden (Chronisch Pijn).

Op dit moment loopt er een onderzoek naar het vergroten van de beweegmotivatie onder de patiënten van het PCRR. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Bas Hilberdink, fysiotherapeut en gezondheidszorg psycholoog (MSc). Hij doorloopt op dit moment een promotietraject bij het Leids Universitair Medisch Centrum (promotor: prof. dr. T. Vliet Vlieland).  Er wordt onderzocht hoe patiënten het meest effectief geholpen kunnen worden bij het laten toenemen van hun dagelijkse hoeveelheid bewegen. Verschillende (motivatie)technieken worden vergeleken, de psychologische werking ervan wordt getest en er wordt gekeken welke patiënten meer baat hebben bij welke technieken.

Loading…

Wij beschikken over ruime oefenzalen, een verwarmd zwembad en een infrarood-sauna

U oefent onder deskundige begeleiding van gespecialiseerde fysiotherapeuten

Wij bieden effectieve oefentherapeutische programma's

De wachtruimte

U bent altijd van harte welkom bij PCRR Hilberdink

Oefenmateriaal

  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5