PCRR Hilberdink

TENS

Het PCRR Hilberdink is gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met chronische pijnklachten, waarbij de fysiotherapie doorgaans bestaat uit oefentherapie en voorlichting. Hierbij wordt gestreefd naar een adequate coping (omgaan met klachten) en het opbouwen van de belastbaarheid om te komen tot een optimaal functioneringsniveau.  Als de pijnklachten dermate blijven hinderen, dan kan een behandeling met TENS voor u een uitkomst bieden. TENS staat voor Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie. Middels elektroden stuurt het TENS-apparaat gecontroleerde elektrische 'prikkels' door de huid (transcutaan).

Samenwerking UMCG Pijncentrum

Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten bieden TENS aan in samenwerking met het UMCG Pijncentrum. Voor meer informatie over TENS binnen het pijncentrum kunt u kijken op UMCG TENS. Aanmeldingen voor TENS verlopen altijd via uw huisarts. Uw huisarts kan u dan doorverwijzen naar het UMCG Pijncentrum. Hier zullen de medisch specialisten bepalen of u in aanmerking komt voor TENS of niet. Bij een indicatie voor TENS zal de medisch specialist u verder informeren over de vervolgstappen. U krijgt daarnaast een verwijzing op papier mee (of digitaal in MijnUMCG) met uw medische gegevens. Het is van belang dat u deze goed bewaart en deze meeneemt naar het intake gesprek met de fysiotherapeut. De behandelingen binnen ons centrum worden vergoed uit een eventueel aanvullend pakket fysiotherapie. Als u basisverzekerd bent zal u de intake en afsluitend telefonisch consult zelf moeten betalen.

Heeft u vragen over TENS? Neem dan contact op met onze balie middels het contactformulier of bel ons op +31(0)50 527 05 06.

Loading…

Wij beschikken over ruime oefenzalen, een verwarmd zwembad en een infrarood-sauna

U oefent onder deskundige begeleiding van gespecialiseerde fysiotherapeuten

Wij bieden effectieve oefentherapeutische programma's

De wachtruimte

U bent altijd van harte welkom bij PCRR Hilberdink

Oefenmateriaal

  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5