PCRR Hilberdink

Luchtreinigers in de strijd tegen besmetting

Het PCRR Hilberdink heeft maar liefst 6 luchtreinigingsapparaten aangeschaft voor de drie oefenzalen, de spreekkamers en de wachtruimte. Naast een zeer aanzienlijke vermindering van het aantal potentiele virusdeeltjes, zorgen de luchtreinigers sowieso voor een spectaculaire daling van het aantal (fijn)stofdeeltjes binnen ons centrum, hetgeen vooral voor onze COPD - patienten een (letterlijke) verademing zal zijn.

Achtergrond1:

Door voortschrijdend inzicht wordt het duidelijk dat het proces van luchtreiniging in de strijd tegen de verspreiding van het Coronavirus zeer effectief is. De luchtreinigingsapparaten beschikken over een zogenaamd HEPA - filter met klasse H13, resp. H14. Een H13 of H14 filter wordt meestal aangeraden bij aanschaf van stofafzuiging met HEPA filter en dit is ook wat Euromate aanbiedt in haar oplossingen. Deze classificatie wijst op een filtratie van respectievelijk 99,75% en 99,97%, dus alle stofdeeltjes groter dan 0,1 micrometer (µm) worden tegengehouden.

Kan een HEPA luchtreiniger het corona-virus (SARS-CoC-2) uit de lucht filteren?

Corona virus deeltjes zullen altijd omgeven zijn door een cocon van ademvloeistof (aerosolen). De totale diameter van deze aerosolen inclusief het virus deeltje is afhankelijk van de luchtvochtigheid maar kan niet kleiner zijn dan de dimensie van corona virus deeltjes. Deze hebben een afmeting van 0.12 pm. Hier zit dan nog een aerosolvloeistof omheen. Op basis van de filterefficiëntie en de aerosolafmetingen die mogelijk het corona virus bevatten, wordt geconcludeerd dat een HEPA H13 dit virus zal afvangen. Daarmee wordt de aerosol concentratie die mogelijk het virus bevat in een ruimte gedurende de werking van het systeem verlaagd.

1 https://luchtreiniging.reco.eu/nl/nieuws/waarom-luchtreiniging-belangrijk/  

 

 

 

Loading…

Wij beschikken over ruime oefenzalen, een verwarmd zwembad en een infrarood-sauna

U oefent onder deskundige begeleiding van gespecialiseerde fysiotherapeuten

Wij bieden effectieve oefentherapeutische programma's

De wachtruimte

U bent altijd van harte welkom bij PCRR Hilberdink

Oefenmateriaal

  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5