PCRR Hilberdink

Wat is anders in 2019?

Wat is niet anders in 2019?

Ook in 2019 bent u natuurlijk van harte welkom bij het PCRR Hilberdink! Wij bieden al ruim 35 jaar zorg voor zowel chronisch zieken als mensen met ‘alledaagse klachten’. Naast 13 gespecialiseerde fysiotherapeuten zijn er ook diëtisten, GZ - psychologen en ergotherapeuten aanwezig.

Zoals gebruikelijk mogen alle cliënten, die een fysiotherapeutisch behandeltraject of een ‘medisch specialistisch revalidatietraject’ via BeLife & PCRR volgen, ook in 2019 weer GRATIS gebruik maken van ons extra verwarmde zwembad!

Wat is wel anders in 2019?

COPD

Per 1 januari 2019 verandert de vergoeding voor fysiotherapie voor mensen met COPD. Voorheen was u vanaf de 21e behandeling onbeperkt verzekerd voor fysiotherapie indien u COPD GOLD II, III of IV had en fysiotherapie medisch noodzakelijk was. Per 2019 wordt fysiotherapie bij COPD meteen vanaf de eerste behandeling vergoed uit de basisverzekering, waarbij er een indeling wordt gemaakt op basis van ziektelast. Hierbij is er echter wel een maximum gesteld aan het aantal behandelingen. Meer informatie over de indeling en de vergoedingen kunt u navragen bij uw fysiotherapeut.

De Friesland Zorgverzekeraar (DFZ)

Per 2019 heeft De Friesland Zorgverzekeraar (DFZ) de “3 - sterren” overeenkomst van het PCRR Hilberdink na 9 jaren omgezet naar een “Standaardovereenkomst”. DFZ is namelijk als enige zorgverzekeraar van mening dat het PCRR u te lang behandelt en ‘straft’ het PCRR met een korting van 13% (!) op het behandeltarief. We zien ons hierdoor genoodzaakt uw behandelduur per sessie te verkorten. U kunt uw fysiotherapeut vragen wat de consequenties van deze maatregel voor uw behandeling zijn.

Zorgkiezer

Het KNGF heeft voor u een overzicht gemaakt van de beste zorgpolissen voor fysiotherapie in 2019. U kunt dit overzicht hier  vinden.

Loading…

Wij beschikken over ruime oefenzalen, een verwarmd zwembad en een infrarood-sauna

U oefent onder deskundige begeleiding van gespecialiseerde fysiotherapeuten

Wij bieden effectieve oefentherapeutische programma's

De wachtruimte

U bent altijd van harte welkom bij PCRR Hilberdink

Oefenmateriaal

  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5